A hét kereskedője 2022. május 02-08-ig: Singer Tímea

2022. máj. 4. 13:07:00
BESZÉLGETÉS A HÉT KERESKEDŐJÉVEL, SINGER TÍMEÁVAL

 - Tímea, pár hete a fiaddal, Zoltánnal ismerkedhettünk meg közelebbről. Most rajtad a sor: neked hogyan alakult az életed a Singer családban és a Piacon?

- Az igazat megvallva engem gyerekként nem vonzott a kereskedelem, annak ellenére, hogy sok időt töltöttem anyukám mellett a piacon. Általános iskolás koromban énekes szerettem volna lenni, zenét is tanultam. Aztán később fodrásznak készültem, de amikor középiskolába mentem, nem indult az a szak, ezért végül cukrásznak tanultam. Amikor végeztem, akkor viszont anyukámnak nem volt segítsége és adódott, hogy idegen alkalmazott helyett engem alkalmazzon.

 - Ha jól értem, az élet visszaterelt a Piacra… hogy érezted itt magad?

- Nem volt könnyű. Emlékszem télen milyen hideg volt a piacon és ha végeztünk itt, mentünk haza és folytattuk a savanyítóban. És persze ott is mindig nagyon hideg volt. Sokat fáztam, erre nem szívesen emlékszem. Aztán hosszú éveken keresztül „édesanyám árnyékában” dolgoztam. Bár szeretettem volna, de nem nagyon volt lehetőségem fejlődni, adottak voltak a körülmények.

 - Mégis kitartottál a Piac mellett. Nem gondolkoztál sohasem, hogy pályát váltsál?

- Ahogy mondtam, nem kereskedőnek születtem, de alázatból és szolgálatból becsületesen végigdolgoztam itt idestova 30 évet, ami nem kevés idő. Ez alatt az idő alatt pedig megszerettem a kereskedelmet és megszerettem a vevőket és nagyon szívesen találkozom velük, szolgálom ki őket, teszek a kedvük szerint.De mindig is érdekelt más is. Közben elvégeztem a masszőr tanfolyamot, két évet aktívan dolgoztam is masszőrként Kőszegen. Most kineziológiát tanulok, de érdekel az ezotéria és a Hellinger féle családállítás, de szeretnék többet tudni a magyar kulturális gyökerekről is. Azt tervezem, hogy ha pár év múlva nyugdíjba megyek, akkor ezekkel a témákkal aktívan szeretnék foglalkozni.

 - Hogyan látod a mostani helyzetedet a Piacon?

- Most a felújított Vásárcsarnok tavaly őszi megnyitása óta tudok jelentősen több asztalon árusítani, ezért sikerül bővíteni a kínálatomat.

 - Mit jelent ez a vásárlók számára?

- Nekünk mindig is fontos volt a minőség. Ezt a szemlétet örököltem édesanyámtól és jómagam is emellett köteleztem el magam a 30 év alatt. Bár mára már nem saját magam készítem a savanyúságokat, hanem helyi termelőktől vásárolom meg őket, de nagyon fontos számomra a kiváló minőség és az az ízvilág, melyet anyukám, a fiam vagy én képviseltünk. Továbbá most elindultam a reform táplálkozás irányába. A saját termékeink mindig az egészséges táplálkozás részei voltak, de most fontos hangsúlyt fektetek arra, hogy a kínálatom az egészséges táplálkozást szolgálja. Nálam megtalálható a rizs helyettesítőjeként a köles, az árpagyöngy, a hajdina és a bulgur, valamint egészséges nasiként a különböző aszalványok. De van termelői tojás, füstölt fűszerpaprika, só- és ízfokozómentes ételízesítő. Folyamatosan bővítem a kínálatomat a vevőim igényei szerint.

 - A vásárlók nevében is köszönjük! Jó erőt, egészséget, sok sikert kívánok neked a továbbiakban!

- Nagyon köszönöm!
Széchenyi 2020
A weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Bővebben