Idén kipróbálod így? Tavaszi-nyári tippek a Piacról

2022. máj. 12. 13:23:00
A klasszikus nyári tartósítási technikák két alapvető technológiája a szörpfőzés és a lekvárkészítés. Mindezek alapja, hogy a gyümölcsök FRISSEK legyenek. BEFŐZÉSHEZ VÁSÁROLJA AZ ALAPANYAGOT A SZOMBATHELYI PIACON!

BODZÁS EPERLEKVÁR

Hozzávalók: 1,5 kg eper, 3-4 bodzavirág tányér, 2 teáskanál pektin, 30 dkg cukor, fél citrom leve vagy egy csipetnyi citromsav

A megtisztított, kisebb darabokra vágott epret a megmosott bodzavirágokkal együtt feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukor nagy részét és 10-15 percig tovább főzzük. A tetejére feljövő habot szedjük le egy kanállal, a bodzavirágokat is szedjük ki, majd a megmaradt cukorral elkevert pektinnel egy kicsit sűrítsük be. A gyümölcs ízét kiemelhetjük még egy kis citromlével vagy citromsavval. A forró lekvárt a tisztára mosott üvegekbe töltjük, majd az üvegeket öt percre fejre állítjuk, hogy biztosan elálljon a finomságunk. Tipp: Mivel ízesíthetjük még az epret? Levendulával, friss bazsalikommal, borsmentával, citromfűvel, rozmaringgal, vagy akár marcipánnal is.
Széchenyi 2020
A weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Bővebben