Készítsen házi cseresznyelekvárt!

2022. máj. 12. 13:33:00
Narancsos cseresznyelekvár

Hozzávalók:

4 kg magozott cseresznye
80 dkg cukor (opcionálisan20 dkg stevia-eritrit édesítő)
1 narancs leve
3 bio narancs reszelt héja
15 dkg pektin

A megmosott, egészséges, kimagozott cseresznyét kevergetve főzzük, amíg megpuhul, majd botmixer segítségével pépesítsük (ha darabosan szereti, ezt a lépést kihagyhatja). Ezután keverjük el benne a cukrot (vagy édesítőt), majd hagyjuk felforrni a lekvárt. Forrás után adjuk hozzá a pektinnel elkevert narancslevet és narancshéjat, majd hagyjuk rotyogni pár percig. Ezután mehet a sterilizált üvegekbe a töltés, majd fejjel lefelé fordítva bedunsztoljuk pár napra, míg teljesen kihűl.
Széchenyi 2020
A weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Bővebben