BESZÉLGETÉS A HÉT KERESKEDŐJÉVEL, KÁROLYNÉ WÁGNER ELVIRÁVAL

 - Mesélj magadról egy picit, hogyan lett része az életednek a Piac?

- Már 12-13 évesen édesapámmal együtt árusítottuk a saját gyümölcseinket a régi Piacon a Borostyánnál, amit tudtam, segítettem neki. Iskolát is e szerint választottam, világ életemben kereskedő akartam lenni. E vágyam mellett végig kitartottam, mert bár első próbálkozásra nem vettek fel a kereskedelmi iskolába, nem adtam fel és másodszorra már sikerült. A Piac csak jóval később, 1991-ben lépett be újra az életembe. Addig is a szakmában dolgoztam, a XII. Autójavító büféjének voltam a vezetője. Amikor az megszűnt, akkor nem szüntettem meg az egyéni vállalkozásomat, hanem itt a Piacon folytattam tovább azt. Kezdetben én is „zöldséges” voltam, burgonyát, káposztát, paprikát, paradicsomot árusítottam. Aztán profilt váltottam, 1997-től kezdve száraztésztát és savanyúságot árusítok, majd folyamatosan bővítettem a kínálatomat.Mára már egy kisebb vegyeskereskedésnek megfelelő méretű területen kínálom a 27 féle savanyúság és a több, mint 50 féle tészta mellett az igazi kalocsai és szegedi fajtákból készült őrült paprikát, a sómentes ételízesítőt,a darált csemege- és pritaminpaprikát, az üveges tormát, a termelői tökmag- és egyéb magolajokat, a mákot, az aszalt szilvát, a különböző hüvelyeseket (úgy,mint babot, lencsét, sárgaborsót), a zsemlemorzsát és a klasszikus győri kekszet, sajtos tallért és a háztartási kekszet.

 - Milyen értékek mentén építetted fel a vállalkozásodat?

- Számomra mindig elsődleges szempont volt a minőség. Csak olyan termékeket kínálok, amit én magam is kipróbálok, megszeretek, finomnak és jó minőségűnek tartok. Így a vevőim megbíznak bennem. Vannak köztük olyanok is, akik már a szüleikkel együtt kisgyerekkorukban kezdtek el járni hozzám, azóta is törzsvásárlóim és ők is hozzák magukkal a gyerekeiket. Ez számomra mindennél többet mond.

 - Mi segített az életedben, hogy ezt a szemléletet vallod?

- Talán meglepőnek hangzik, de a sport. Az előbb említettem, hogy csak másodjára vettek fel az általam kiszemelt iskolába és a kieső évben elszegődtem a VAOSZ-ba tekebáb állítónak. Elsősorban a kereset miatt mentem oda, de közben beleszerettem a tekézésbe. Jól ment, tehetséges is voltam, de a külső körülmények úgy alakultak, hogy végül csak hobbiként tudtam folytatni a sportot, azt viszont 40 évig. (Mehettem volna az Európa Bajnokságra, de éppen akkor megszűnt itt Szombathelyen a teke szakosztály és bár 1971-ben átigazoltak a Veszprémi Vegyészhez, a szüleim végül nem engedtek el.) A sporttól sok mindent kaptam: ott tanultam meg igazán a kitartást, a tökéletességre való törekvést, a helytállást, a magas elvárásoknak való megfelelést és a szorgalmat is, mely mindig meghozza a gyümölcsét.

 - Az Elvira név az évek során fogalommá vált a Piacon. Nekünk vásárlóknak jelenti a kiváló minőséget, a rendszeretetet, a tisztaságot, a pontosságot, a magas szintű kiszolgálást. De emellett jelenti a jó példát, melyet érdemes követni, hiszen bizonyított a siker! Szívből kívánom, hogy még hosszú-hosszú éveken át jó egészségben mutass példát nekünk a Szombathelyi Piacon!
Széchenyi 2020
A weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Bővebben