BESZÉLGETÉS A HÉT KERESKEDŐJÉVEL, TAKÁCSNÉ VARGA MAGDOLNÁVAL

- Hogyan csöppentél a Piac világába?

- A szüleim révén. Kezdetben saját maguk készítették a termékeket (táskákat és pénztárcákat) és árusították őket a Vásárcsarnokban. Akkoriban, amikor diák voltam, a nyári szünetben én is itt segítettem nekik a piacon.

 - Hogyan alakult tovább a piacos történeted? - 26 évvel ezelőtt én is elkezdtem a piaci árusítást. Először vidéken, majd 11 évvel ezelőtt, amikor édesapám megbetegedett és meghalt, akkor 3 vidéki piacos napomat feladtam a szombathelyi piacért, tehát azóta keddenként, péntekenként, szombatonként és vasárnaponként rendszeresen itt árusítok. Én már nem magam készítem a termékeimet, ahogyan azt annak idején a szüleim tették, hanem kereskedőként árusítok. Amikor a kínai áruk megjelentek annak idején Magyarországon a szoros versenyhelyzet miatt a szüleim is áttértek a kereskedésre. Tulajdonképpen az ő munkájukat viszem tovább.

 - Mindig is táskákat és pénztárcákat árusítottál?

- Igen, nagyon szeretem őket. De ugyanúgy imádom az öveket, övtáskákat, kulcstartókat, autóstáskákat és a hátizsákokat is. Mindegyik eladásában még a mai napig is van kihívás. - Milyen országokból valók a termékeid?

- A bőr pénztárcáim Indiából származnak, a többi termékem pedig ugyancsak távol-keleti, de mindig az irányadó olasz divat alapján készülnek jó minőségben, megfizethető áron.

 - Neked melyek a kedvenc termékeid?

- Mindegyiket szeretem, mindegyiket másként. Ugyanúgy élvezettel adok el gyönyörű női pénztárcákat, mint egyszerű férfi táskát.

 - Kik a legrégebbi vevőid? Nem nevekre gondolok…

- A törzsvevőim még apukámhoz is jártak valaha, de szinte minden korosztályból vannak kedves, visszajáró vásárlóim.

 - Van-e valamilyen emlékezetes eseted az eladással kapcsolatban?

- Konkrét eseteket nem tudok kiemelni, viszont sok pozitív visszajelzést kapok, aminek természetesen nagyon örülök. Igyekszem a vevőimet a tenyeremen hordani, ha kell, egyéni kéréseket is tudok teljesíteni.

 - Mit tudnál még nekünk a piacos berkekről elárulni? Mi van a kulisszák mögött?

- Emberek, emberek, emberek….nagyon szeretek itt lenni, nagyon jó az árusok közössége itt a II. csarnokban. Sokat nevetünk, segítjük egymást a nehéz helyzetekben, igazi összetartó jó közösség vagyunk. Azt hiszem ezt a vásárlóink is érzik. 

 - A Nőnap jegyében telik ez a hét. Minden kedves női árusunknak, így Neked is sikeres árusítást kívánok!
Széchenyi 2020
A weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Bővebben