BESZÉLGETÉS A HÉT KERESKEDŐJÉVEL, BERECZKI PIROSKÁVAL

- Piroska, mikor döntöttél úgy, hogy a kereskedelmet választod a szakmádnak?
- Már 9 évesen tudtam, hogy boltos leszek. Sokat jártam segíteni egy zöldségesbe és mondhatnám innen egyenes út vezetett a kereskedelembe.

- Mit is jelent ez pontosan?
- A főtéri Csemege Üzletben voltam tanuló, majd 1975. augusztus 19-től, azaz a Vásárcsarnok megnyitásától kezdve itt az újonnan megnyílt Csemege Boltban kezdtem dolgozni. Időközben dolgoztam egy hentesüzletben is, de mellette másodállásként mindig megmaradt a piacozás.

- Úgy látom nem vagy egyedül: „Kari-Piri Páros” … hirdeti a névtábla…
- Igen, ez számomra a legszebb szlogen a világon. Nálunk nincs „enyém” és „tiéd”, nálunk csak a „miénk” létezik. 25 éve mindent együtt csinálunk.

- Konyhai és kerti parti felszerelésekkel ejtitek ámulatba a vásárlókat. Végignézve a kínálatotokat olyan, mintha egy mesevilágba csöppenne az érdeklődő…
- Szeretjük jól érezni magunkat, szeretünk társaságban, barátokkal lenni. Szabadidőnkben sokat vagyunk kint a természetben, horgászni járunk, így pont olyan termékeket árusítunk, melyek már nálunk beváltak és ezért jó szívvel ajánljuk őket.

- Igazi különlegességeknek számító dolgokat fedezhetünk fel nálatok. Említenél néhány dolgot, mely nem éppen mindennapi?
- A péklapát és a káposztadöngölő az egyik kedvencem. De valódi tollporolót és sajtos tallér sütőt sem találunk minden utcasarkon.

- Ha nálatok járunk, olyan, mintha egy igazi vásárban járnánk.
- Nem véletlenül. Imádjuk a vásárokat, 20 éven keresztül mi is rendszeresen jártuk őket itt a megyében. Vásároztunk Szentgotthárdon, Őriszentpéteren, Zalalövőn és Hegykőn is. Rengeteg szép emlékkel.

- Mára már csak ti maradtatok egyedül ezzel a termékkörrel a Piacon.
- Igen, annak idején az ország másik részéből is voltak árusok konyhai kellékekkel, de mi mindvégig kitartottunk és kitartunk. Életünk a Piac.
Széchenyi 2020
A weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Bővebben