BESZÉLGETÉS A HÉT KERESKEDŐJÉVEL, LŐRINCZ ZSOLTTAL

- Zsolt, nagyon szép a savanyúság kínálatod. Mondanál pár szót nekünk róluk?
- Persze, nagyon szívesen. Minden a saját kertünkben terem. Mindent édesanyámmal ketten együtt dolgozunk fel. Minden savanyúságunk, lekvárunk és egyéb készítményünk saját recept alapján készül évtizedek óta. Édesanyám élő örökségét próbálom tovább vinni, tovább adni.

- Melyek a kedvenc savanyúságaid?
- A hagymás csalamádé és a cékla. De heti rendszerességgel fogyasztom a piros káposztát, az ecetes uborkát és az ecetes vöröshagymát is. Ahogy említettem minden savanyúságunk saját készítésű, édesítőszerrel készül, így cukorbetegek is fogyaszthatják.

- És mit rejtenek az üvegek itt a polcon?
- Az egyikben paradicsomlé van, a másikban pedig töltött paprika alap: úgy tudom ez egyedüli a Piacon. Valamint kapható nálunk a hagyományos házi barack- és szilvalekvár, amit szintén édesanyám főz, úgy, ahogyan azt az ő édesanyjától tanulta.

- Te hogyan kerültél a Piacra, hiszen ha jól tudom sok más szakmád is van?
- Igen, nemcsak fűszer- és zöldség termesztő vagyok, hanem van személy- és vagyonőr, műszaki eladó, élelmiszer eladó és boltvezető, valamint bolti pénztáros végzettségem is. Pár évig kipróbáltam a biztonsági őr munkakört, de úgy éreztem, hogy nem nekem való, így visszatértem a Piacra. Nagyon szeretem a piaci árusítást, a vásárlók kiszolgálását.

- Úgy hallom nagyon sokoldalú vagy. Mi érdekel még, mit csinálsz szívesen szabadidődben?
- Szeretek tévézni, videójátékozni, valamint moziba járni. Havonta több alkalommal járok moziba, szeretem az akciófilmeket és az animációs filmeket. De nagyon szeretem a zenét is. A zene mindig megnyugtat. Nemcsak könnyű-, hanem komolyzenét is hallgatok. Beethoven és Mozart teljes gyűjteménye megvan nekem. Gyerekkorom óta járok koncertekre, most májusban is készülök egyre.

- Mik a terveid a jövőre nézve? Mit szeretnél, ha megvalósulna?
- A jövő héten leszek 39 éves és egyedül élek. Nagyon szeretnék családot, gyerekekkel, hogy édesanyám „titkos receptjét” az utódoknak át tudjam adni és a tőle kapott tudás és tapasztalat méltó módon tovább éljen.

- Gratulálok neked és édesanyádnak a sok finomságaitokhoz! És sok sikert kívánok neked az álmaid megvalósulásában!
- Nagyon köszönöm!
Széchenyi 2020
A weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Bővebben