BESZÉLGETÉS A HÉT KERESKEDŐJÉVEL, STUMPFEL LAJOSSAL

 

-         Lajos, egy korábbi programunkon megkóstolhattuk a finom lekvárjaidat, most mit kínálsz nekünk?

-         Most kezdődik a friss gyümölcsök szezonja és indul a vakáció, a nyári napokon jól jön frissítőként a friss szörp.

 

-         Férfiként lekvárokat és szörpöket készítesz, holott a lekvárokról a „Nagymama” ugrik be mindenkinek.

-         Nyilván nem egyedül csinálom, amit csinálok. Az egész családom áll mögöttem. Közösen, családi gazdaság keretei között dolgozunk a feleségemmel és a fiaimmal. Mindhárom gyermekünk szívesen választotta ezt az utat.

 

-         Egy picit beavatnál minket az előzményekbe?

-         2001 óta őstermelőként termesztünk zöldségeket, gyümölcsöket és dísznövényeket. 2016 óta pedig kistermelői engedéllyel fel is dolgozzuk a megtermett dolgokat. Az Őrségből származom, a szüleim és a nagyszüleim is mindent maguk termeltek, önellátóak voltak. Ebbe születtem, ezt a hagyományt igyekszünk továbbvinni.

 

-         Mi szerepel a kínálatotokban?

-         Hagyományos módon és minőségben készülnek a savanyúságaink, a szörpök, a lekvárok és a házi készítésű sütemények. Emellett egynyári és évelő dísznövények, fűszernövények és zöldség palánták is kaphatók nálunk.

 

-         Tudsz-e a figyelmünkbe ajánlani valamilyen különlegességet?

-         Az idei évtől igazi sláger lett a gombalevél nevű fűszernövény. A növény levelét fűszerként használva valóban gomba ízt varázsolhatunk a konyhánkba.

 

-         Hát erről még nem hallottam, de biztosan kipróbálom. Hogyan kell felhasználni?

-         Ugyanúgy, mint például a petrezselyem zöldet, tehát a főzés végén kell az ételhez adni.

 

-         Ha jól látom az kakukkfű ott a pulton?

-         Igen, kakukkfű, de nem a hagyományos, hanem egy citromos változata. Jövőre pedig narancsos változatot is kínálunk majd.

-         Úgy látom a savanyúság kínálatotok is tartogat meglepetéseket számunkra.

-         Igen, nagyon kedveltek a jól ismert savanyúságok, de keresett a sült hagymánk és a sült paprikasalátánk is. De a zeller salátát is és nyári időszakban a kovászos uborkát is jó szívvel ajánlom mindenkinek.

-         Mi pedig titeket a vásárlóinknak! Sok sikert kívánok a munkátokhoz!

-         Köszönöm!

Széchenyi 2020
A weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Bővebben