BESZÉLGETÉS A HÉT KERESKEDŐJÉVEL, PINTÉR MIKLÓSSAL

 

-        Miklós, mesélj magadról egy kicsit, hogyan érted el a mostani sikeredet?

-        1990-ben kezdtem, kezdetben őstermelőként jó pár hektáron gazdálkodtunk, néhány zöldségfélét termesztettünk (uborkát és káposztát elsősorban), sok kereskedőnek ide a Piacra is szállítottunk. Majd a kínálat bővítése miatt elkezdtem Budapestre járni beszerzés céljából és vállalkozó lettem. Az őstermelői tevékenységet közben megszüntettem, mert a kettőt együtt időben és energiában nem lehetett összeegyeztetni.

 

-        Mennyiben más vállalkozónak lenni, mint őstermelőnek?

-        Nagyon oda kell figyelni itt is mindenre, de szerintem kiszámíthatóbb, mint a mezőgazdasági gazdálkodás. Kereskedőként látom, hogy a klímaváltozás, a vetőmag és műtrágya árak bizony nem tették könnyebbé a gazdák életét, sokuk abba is hagyta az utóbbi időben a gazdálkodást.

 

-        Te hogyan fejlesztetted a zöldség- és gyümölcskereskedésedet?

-        Kezdetben 2-3 asztalon árusítottam, majd az évek során folyamatosan bővítettem a kínálatot, mert azt tapasztaltam, hogy a széles választék vonzza a vásárlókat. És igyekeztem mindig jó minőségű árut és a vásárlók számára elfogadható áron árusítani. A 20 éves vállalkozói időszak alatt nagyon jó kapcsolatom alakult ki a termelőkkel, így már csak rajtunk múlik, hogyan kínáljuk azt a vásárlóknak.

 

-        És hogyan kínáljátok azt, ha már szóba hoztad?

-        Öten dolgozunk együtt egy csapatban, hatodik a feleségem, aki a háttérben a pénzügyi és adminisztrációs ügyeket irányítja. Tényleg egy csapatban. Jelenleg már nem asztalokon árusítunk, hanem üzletben. A pult mögött a lányok roppant ügyesek, mindig jókedvűek és nagyszerűen megoldanak frappánsan és önállóan mindent. Karcsira is nagy szükség van, egyrészt a beszerző utakra együtt megyünk, másrészt ő az, aki napközben folyamatosan olyanná varázsolja a pultokat, hogy minden vásárlónk azt érezze, hogy ő az első, aki választhat a kínálatból: legyen az nyitáskor reggel 5-kor vagy éppen zárás előtt 13 órakor. Arra mindig nagy figyelmet fordítunk, hogy az áru szépen, rendezetten legyen felpakolva a pultra. Ha szigorú nem is vagyok, de ezt az elvárásomat mindenki jól ismeri.

 

-        Említetted a jókedvet. Ez is hozzátartozik a kínálathoz?

-        Nemcsak, hogy hozzá, hanem elengedhetetlen! Jókedv nélkül nálunk nincs munka.

 

-        Egyrészt engedd meg, hogy gratuláljak az eddigi eredményeidhez. Másrészt kívánom, hogy még hosszú időn keresztül legyen az üzletetek igazi színfoltja a Piacunknak!

-        Mindannyiunk nevében köszönöm!

Széchenyi 2020
A weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Bővebben