Bödő Erika

Cím:

Hétfő
zárva
Kedd
zárva
Szerda
zárva
Csütörtök
13:00 - 17:00
Péntek
zárva
Szombat
zárva
Vasárnap
zárva

TERMÉKEK: hagyományos és cukormentes lekvárok, adalékmentes prémium gyümölcslevek, aszalványok, szörpök, gyümölcs


Fogadják szeretettel Bödő Erikát.Bepillantást nyerhetünk a Táborhegyi gyümölcskertészet varázslatos történetéből, ahol az értékes nedűk készülnek. Rimóczi Péternek és párjának, Bödő Erikának van egy nagy területe teli gyümölcsfákkal a Nádasd-Hegyalján található Táborhegyen. Hobbiként indult, Péter még gyermek volt, amikor elkezdett fákat ültetni otthon. Ebből a szerelemből végül hivatás lett. A kertészkedés, a gyümölcstermesztés része Erikáék életének, a 2, 3 hektáros területet hamar sikerült betelepíteni gyümölcsfákkal, kb. kétezer darab van, Péter ültette egyedül. Nagyrészt körtefák vannak, de megtalálható a szilva, alma, barack, birsalma, csipkebogyóbokrok ölelésében. A kerítést kormin szőlővel futtaták be. Amikor termőre fordult a rengeteg fa, el kellett gondolkodni, hogy mi legyen a gyümölccsel? Két lehetőség volt vagy betárolják és hűtőházat építenek, vagy feldolgozzák a termést. Az utóbbi mellett döntöttek. Sorra vették a feldolgozáshoz szükséges gépeket, így mára jól gépesített a ház, náluk Nádasdon. Nagy elismerés, hogy Erika és Péter a Kézműves Kiválóságok Versenyén első díjat nyertek kormin szőlőből készült gyümölcslevükkel. A siker egyik titka a hagyományos, hidraulikus préselés alkalmazása a szalagprés helyett. Ez jóval lassabban megy, de a gyümölcslében megmarad minden zamat, minden íz és sokkal tisztább is, olyan mintha szűrt lenne. Semmi nem vész kárba, az értékes csipkebogyó is feldolgozásra kerül. A több hektárnyi gyümölcsösben ketten végzik a munkát, a feldolgozás minden folyamatát maguk viszik végig.

 

 

A lekvár, a gyümölcslé és a szörp alap, mellett aszalványok és gyümölcssajtok készülnek. Péternek és Erikának a hatalmas gyümölcsös egész éven át ad munkát, nincs megállás.

A házigazda, Péter sok mindent tud, tapasztalt gyümölcsésznek számít, a fákat illetően a rezisztens fajtákra esküszik.

Tudatosság jellemző az utómunkákban is. A lemetszett ágak közül a vastagabbakat tüzelőnek használják, a vékonyabbakat ledarálják és megy vissza a komposztba. Permetezésre narancsolaj- és algakivonatot használnak, ez drága mulatság, de szép lesz tőle a gyümölcs. Mesebeli hely ez a Táborhegy ezernyi legendával, történettel, ahol a fák magukba szívják a természet kincseit. Itt születnek a nap érlelte gyümölcsök értékes, varázslatos termékei, melyek minden zamatában őrzik a házigazdák szeretetét.Kóstolja meg a Táborhegyi vitamin bombákat, keresse Bödő Erikát aki, nagy szeretettel várja Önöket! 

Szombathelyi termelői piacon csütörtökön 13.00-16.00-ig találkozhatnak vele.

Termelői piac

Széchenyi 2020