Csehi csodás Angéla
Cím:
Hétfő
zárva
Kedd
zárva
Szerda
zárva
Csütörtök
13:00 - 17:00
Péntek
zárva
Szombat
zárva
Vasárnap
zárva
TERMÉKEK: vadkovászos pékárú, sütemény, rétes
Fogadják szeretettel Gaál Angelikát és Szenteleki Virágot, akik hétről hétre csodás gastro élményekkel örvendeztetik meg vásárlóikat.Varázslatos süteményekkel (pl.: macaron),kovászos kenyerekkel, ínycsiklandó rétesekkel várják Önöket. Angi folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően maximálisan kiszolgálja az igényeket, és mindig barátságos mosollyal fogadja vásárlóit.
Fantasztikus terméki mellett varázslatos környezetben (Csehi-hegy) szabadidős tevékenységeket is szerveznek.
Bemutatkozás:
„Gasztro tevékenységünket valóban a termőföldtől az asztalig szemlélet jellemzi. Alapanyagaink nagy részét saját magunk termeljük meg, sokan megfordultatok már paradicsomoskertünkben, szilvásunkban, szőlőhegyünkön, krumpliföldünkön… és még nincs vége a sornak… Hegyi programjainkon és egyéb rendezvényeken biztosítjuk a nagyobb részt saját, ám mindenképpen hegyháti termelői alapanyagokból készült rétesre, kürtőskalácsra, kovászos kenyérre, macaronra éhes; házi szörpre, hegyi pálinkára és borra szomjas vendégeinket. Nem csupán termelői, de sokéves kistermelői vagyis saját alapanyagból élelmiszerelőállítási tapasztalattal is rendelkezünk, hiszen a lekvárok, zöldségkrémek, sütemény-töltelékek, savanyúságok mind-mind a kezeink közül kerülnek ki. Ehhez pedig hozzájárul még vendéglátói, vendéglátásszervezői szakmai tudás és képzettség.Szeretjük a hagyományainkat, az ízeinket; receptjeinket sorra nagymama, dédmama hagyta ránk; még sütöttünk-főztünk velük együtt a konyhában.
Azonban az idő múlik… A technológia fejlődik… Az emberek kívánalmai magasabbak, ízviláguk változik…. Így gasztro-termékeinket folyamatosan felülbíráljuk, az elvárásokhoz igyekszünk igazítani és a konyhatechnológia fejlődésével előállításukat egyre egyszerűbbé, könnyedebbé tenni; nagyon odafigyelve, hogy az eredetisége megőrződjön.
Kovászos cipóink 2-3 napig készülnek a vadkovász érlelésével együtt. Más élesztőt nem használunk, csupán: liszt, víz, só. Ízesítésként tökmagos, hagymás, zöldfűszeres, chilis cipók közül válogathat a vásárló.
Kovásszal kelt, húzott házi rétes
Réteseink még a mama receptje szerint készülnek, viszont kovásszal kelesztjük azt, a tésztába saját kertünkből származó gyümölcsök, zöldségek kerülnek: tökös-mákos, túrós-barackos, meggyes, almás-fahéjas, epres-cseresznyés, gesztenyés-szilvás, káposztás ízekből lehet válogatni.
Kürtőskalácsunk receptjét Erdélyből hoztuk, majd kicsit „hegyhátiasítottuk”: a hegyi dió, kerti tökmag is ízesíti, rendezvényekre készítjük.
Macaronunkba igazi mandula kerül, amit sütés előtt frissen őrlünk, töltelékében szintén a kertünk ízei, mint a mandula, olajtök, mák, eper, sárgadinnye, levendula kerül. „
Csehi -csodás számos rendezvénnyel várja látogatóit.Kitűnő lehetőség családi programnak, Csapatépítő tréningekhez stb.Pl: Medvehagymás tanösvény túrák, Medvehagymás piknik, Nordic-walking séták ”Csehi Csodás” néven megtalálják a bővebb információkat a tematikus rendezvényeikről.
Szombathelyi termelői piacon csütörtökön 13.00-16.00-ig találkozhatnak velük.